Sara - den første basset

Vores historie med Basset Hound starter tilbage i starten af 80’erne hvor vi boede i lejlighed i Holbæk.
Nu ved jeg ikke hvorfra det kom, men vi har begge været vant til hunde i vore barndomshjem så det var naturligt at overveje hvad det skulle være, når den tid kom.
Ganske overraskende var vi fuldstændig enige om at det kun kunne blive en Basset. Hvorfor ved vi ikke, vore familier havde aldrig haft racen.
Men altså, en basse skulle det være og så gjorde vi ikke mere ved det, udover at fortælle vidt og bredt at vi altså gerne ville have sådan én.
En dag ringede Birgits far; han stod på en gård på Fyn og der havde de en 3 år gammel Basset som de gerne ville sælge da den kun blev passet dér for børnene, der ikke kunne have den mere. Så var det med at tage en hurtig beslutning. Vi ansøgte beboerforeningen om lov til at have hund og transport til Fyn blev arrangeret (ingen bil dengang).
Og så en dag stod Sara der og flyttede med største sindsro ind hos os. Eventuelle bekymringer omkring flytningen af en ældre hund kunne vi have sparet os. Vi havde endda sørget for at medtage hendes hundetæppe der stank så meget af gris, at vinduerne i bilen måtte stå på vid gab hele vejen fra Fyn til Holbæk. Det kunne vi have sparet os.
Men Sara flyttede altså ind og belærte os med det samme om Basset Hounds viljestyrke og stædighed: Vi mente hun skulle sove i gangen, hun mente hun skulle sove i sengen! Ok, det tog hende et halvt år men hun fik altså ret…..
 

 
...