BARF

BARF er en forkortelse af ordene Bone And Raw Food eller Biologically Appropiate Raw Food.
Disse begreber opstod i starten af 1990 érne og foregangsmændene indenfor denne måde at fodre på er de australske dyrlæger Ian Billinghurst og Richard Pitcairn.
Filosofien bag BARF metoden er ganske enkelt at fodre sin hund, så kosten efterligner hvad en vild hund spiser i naturen. Selvom din hund ikke ligner sine vilde forfædre udenpå, er dens fordøjelse og den måde hvorpå den udnytter foderet til opretholdelse af livsvigtige funktioner, til vækst og reproduktion den samme som rævens, ulvens og andre vilde slægtninge. Ligesom feks. ulven  spiser en hund råt kød. Dette gør hunden primært til en såkaldt carnivore altså en kødæder.
Kød udgør den væsentligste del af en hunds føde. Hunden spiser også maveindholdet af byttedyrene, der indeholder delvist fordøjet plantemateriale. Hvis den vilde hunde har mulighed for det, vil den også spise frugt. Dette betyder at vores hundes kost også bør indeholde frugt og grønt, der er forbehandlet ved blendning, så det efterligner byttedyrets maveindhold. Vildhunden er også en ådselsæder. Den æder gerne en død fisk eller en indtørret måge eller et stykke råddent kød fra hvilket som helst dyr. Hunden er en jæger og vil æde alt der kan fanges, hvadenten det er et insekt, en mus eller et større byttedyr. Når en hund er sulten, vil den spise hvad som helst der byder sig. Dette faktum gør at hunden også kan kaldes en omnivore, altså et altædende dyr. Det er værd at huske dette, når man skal bestemme hvad hunden skal have at spise.
Principperne i fodring efter BARF metoden er, at alt skal være råt. At foderet skal indeholde et varieret udbud af fødeemner, der afspejler hundens føde i naturen. Indholdet i foderet består af råt kød, ben og rå blendede grøntsager / frugt. At foderet er varieret og balanceret over tid, det vil sige at hunden ikke nødvendigvis behøver at få alle fødeemner hver dag, men skiftevis over ugerne. Den vigtigste ingrediens er råt kød og rå ben med kød på. Dette kan eksempelvis være kylling, and og kalkun, lam, heste eller oksekød med eller uden ben. Ben skal ALTID gives rå. Indmad bestående af hjerte, lever og nyrer samt kallun skal også udgøre en del af kosten. Disse indeholder vigtige essentielle fedtsyrer, mineraler og vitaminer og ikke mindst førsteklasses protein. Alle former for grøntsager og frugt kan bruges, dog undtaget løg. Æg er en god proteinkilde.
Der  findes mange gode steder på nettet hvis du vil forsøge dig med BARF.
Besøg dem først...