At opdrage en Basset Hound

Basset Hounds kan bestemt opdrages, men det kræver vedholdenhed og konsekvens.
Hundene blev lovprist for deres ualmindelig gode lugtesans og for at følge en fært med ualmindelig stor vedholdenhed. Den vedholdende side i bassetracen må altid holdes for øje da det stadig er en dominerende del af deres karaktér.
Bassets er flokdyr som har et fortrinligt temperament, med megen hengivenhed og loyalitet. De er meget sociale og elsker selskab, både af andre hunde og mennesker. De er fortræffelige familiehunde og vil gerne lege med børn der er gamle nok til at respektere når hunden ikke har lyst mere.
Bassethunden betragter sine ejere som medlemmer af flokken og det er naturligt for den at søge at arbejde sig op ad rangstigen i det håb til sidst at blive flokleder. Det søger den at opnå på mange udspekulerede måder og en del af charmen for mange bassetejere er den, for hunden, yderst belejlige midlertidige døvhed - eller stædige ulydighed, om man vil.
Den tager som regel ikke et "nej" for et svar første gang - eller for den sags skyld den tiende!
En Basset er vældig god til at lade som om den sover tungt, men åbn køleskabsdøren eller krukken med godbidder og den er der som et forsinket lyn.
Problemer med ødelagte ting i hjemmet er usædvanlige, møbler og andet inventar lades som regel i fred så længe der er noget af hundens eget der kan bides i.
Dovenskab er en ofte tillagt egenskab ved Basset Hound, men selv mener den at den er livsnyder!