Basset Hound i England

I 1866 importerede Lord Galway et par franske Le Couteulx hunde, " Bassett and Balle" til England, men det var ikke før Sir Everett Millais i 1874 importerede den franske basset "Model", at en egentlig opdrætteraktivitet startede, med en hanhund, købt af Lord Galway. Fra dette par, samt nogle efterfølgende importer, kom 15 avlspar, og det er formodentlig disse der er stamfædre til alle Basset Hounds i dag.
På grund af hans støtte til Basset Hound racen og hans fortsatte ildhu med at drive et egentligt alvsprogram sammen med Lord Onslow og George Krehl, anses Sir Everett Millais for at være den ophavsmand til Basset Hound'en , som vi kender den i dag. Hans første udstilling med en Basset var i 1875, men det var først da det lykkedes ham at samle et stort antal tilmeldinger til en hundeudstilling i Wolverhampton i 1880 at offentlighedens interesse blev henledt på racen.
Det skadede heller ikke at Dronning Alexandra var en ivrig Basset Hound entusiast og en af hendes hunde vandt på Cruft i 1909.

 
....