At udstille en Basset

Bortset fra Sara, vores allerførste Basset, har vi altid gået på udstillinger med vore hunde. Det er der flere grunde til:
For det første er en hundeudstilling en konkurrence hvor dommeren udfra den internationale godkendte standard for racen bedømmer hundens eksteriør og udseende. Det betyder, at man er nødt til at have et ”konkurrence-gén” og vi har altid kunne lide at konkurrere.
For det andet er udstillingerne hyggelige lejligheder til at snakke med ligesindede bassetejere i pauserne mellem bedømmelserne.
I udstillingsringen prioriterer dommeren fortrin og mangler hos den ene hund frem for den anden, og her er det alene dommerens skøn og vurdering der afgør præmieringen.
Nu er det engang sådan at resultaterne på en hundeudstilling kan variere lidt, afhængig af dommerens opfattelse og fortolkning af standardens idealbillede af en Basset Hound, men også hundens fysiske fremtoning på dagen kan være afgørende idet den ligesom mennesker kan have en god eller dårlig dag. Det er derfor en god ide at stille op for indtil flere dommere for herigennem at få en god ledetråd om ens hunds fortrin og mangler, og så ellers huske på at ingen hund er 100% perfekt, heller ikke den allerbedste Champion.
Som ved al anden sport skal der også forberedelse til før en hundeudstilling så både hund og fører(handler) kan at fremvise sin races fortrin på bedste måde.
Dette kan læres og er slet ikke så indviklet endda, egentlig begynder forberedelserne til at udstille hund allerede ved udvælgelsen af hvalp og opdrætter, og har man så gjort sit hjemmearbejde godt, også med hensyn til bassens rette fodring, motion og ringtræning, - ja så er man allerede godt hjulpet på vej frem til den allerførste hundeudstilling.