En Basset til lydighedtræning?

Lydighedskurser er et tilbud, som alle med en bassethvalp burde benytte sig af.
Formålet med kurserne er at give hundeejere mulighed for at få kontrol og kontakt med deres hunde, samt at stimulere interessen for motivering og opdragelse af hunden.
Al lydighedstræning er baseret på kommunikation mellem hund og fører. Hjælpemidlerne til denne kommunikation er stemme, kropssprog og linen. Jo tidligere denne kommunikation grundlægges, dvs. jo tidligere man begynder at beskæftige sig med hunden, jo bedre bliver kommunikationen indarbejdet i hunden. Hunden får så at sige evnen og lysten til at samarbejde og gøre, hvad den bliver bedt om, ind med modermælken. Det betyder, at det bliver helt naturligt for hunden at samarbejde med føreren. Hunde har en lignende unik indlæringsevne på hvalpestadiet, som bl.a. hænger sammen med, at de er nødt at lære hurtigt for at overleve. Derfor kan man i lydighedstræningen drage fordel af hvalpens store indlæringsevne.
Man lærer at få sin hund til at komme når der bliver kaldt, at få den til at gå pænt i snor og ikke mindst at være sammen med andre hunde og mennesker. Desuden at få skabt kontakt til sin hund, så den lærer at indordne sig under de fælles betingelser der stilles til den, alt sammen til fælles gavn og glæde.
Allerede når hunden er 4 måneder gammel kan den deltage på et hvalpehold. Det er utroligt vigtigt, at hvalpen så tidligt som muligt får mulighed for at være sammen med andre hunde. Når hunden er 8 måneder, kan den deltage på lydighedskurser, efterfulgt af lydighedsprøver.